Reisen fra UB til vanlig bedrift

Vår første bedrift var en ungdomsbedrift. Da hadde vi et mål om å få til en digital tjeneste som kunne forenkle skolehverdagen til elever ved alle videregående skoler i Norge. Vi designet flere konsepter som ble testet ut på Dahlske VGS i samarbeid med lærere og rektor. Før vi landet på sluttproduktet vårt “MittFravær”, hadde vi designet 2 digitale tjenester kalt Kvitér og Resserva.

April 2019 deltok vi på NM for ungdomsbedrifter og stakk av med hele 4 priser i kategoriene markedsføring, innovasjon, beste kundeopplevelse på nett, og beste yrkesfaglige bedrift. På dette tidspunktet hadde appen vår “MittFravær” rundt 6.000 månedlige brukere, og den bidro til at elever kunne beregne fraværsprosenten sin på sekunder. Da vi kom hjem fra NM var det ikke noe spørsmål. Vi skulle starte en “ordentlig” bedrift sammen. Ingen tvil!

Noen dager senere satt vi i stuen til Ole, og diskuterte hvordan tjenester vi kunne klare å tilby på en solid måte. Vi stilte oss selv spørsmål som: Hva har vi kapasitet til å levere? Hvordan kompetanse sitter hver av oss med? Og hva er det begge to er flinke på? Vi kom kjapt frem til at Ole er flink til design og programmering, og at Julian er flink til å lage prototyper, samt drive med konseptutvikling.

Prosessen ved å gjøre om ungdomsbedriften til en vanlig bedrift, skape tillit hos nye kunder virket som en skummel utfordring. Men det viste seg å gå bra takket være arbeidet med ungdomsbedrift på skolen, og støtte fra de rundt oss. Vårt fokus fremover blir å designe, profilere og utvikle unike tjenester, apper og nettsider for eksisterende og nye kunder.

Ellers vil vi benytte vårt første blogginnlegg til å takke vår fantastiske kontaktlærer fra Dahlske VGS, Anne Trine Eia, for å ha gitt oss mot, styrke og hjelp under både ungdomsbedrift og start av Mainly.

Også en stor takk for tillit til våre første kunder og samarbeidspartnere: Skral Festival, Blikkenslager Elisabeth Heien, ELLA, South Coast Creative og Morvigsanden Camping.